Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>TJ=Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 56
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Пєтухова О. М. 
Аналіз діяльності підприємств компанії "Укрпиво" / О. М. Пєтухова // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 126-127. - укp.

Проаналізовано виробництво продукції основних видів підприємствами компанії "Укрпиво". Показано причини спаду виробництва безалкогольних напоїв і солоду, перспективи розвитку виробництва слабоалкогольних напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Русин К. О. 
Аналіз світового ринку м'яса та перспективи його розвитку в Україні / К. О. Русин // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 38-40. - укp.

Розглянуто стан справ на міжнародному ринку м'яса та м'ясопродуктів. Проаналізовано ситуацію, що склалася в м'ясній промисловості України. Вказано основні причини зменшення виробництва м'яса і шляхи вирішення "сировинної проблеми" у м'ясній промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У584.35 + У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Павловська М. О. 
Вдосконалення відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній промисловості / М. О. Павловська // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 80-82. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розкрито проблеми відтворення основних виробничих фондів у зернопереробній та комбікормовій промисловості. Розглянуто такі питання: стан основних фондів (ОФ) на сьогоднішній день в Україні; джерела відтворення ОФ в Україні та світовий досвід у цьому питанні; методи нарахування амортизації. Зроблено висновки про переваги використання прискореної амортизації в Україні на сучасному етапі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Мостенська Т. Л. 
Вплив доходів населення на структуру споживання / Т. Л. Мостенська // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 54-55. - укp.

Розглянуто основні положення впливу рівня доходів на розмір і структуру споживання населенням України. Попит населення на життєво необхідні товари в нашій країні еластичний як за ціною, так і за рівнем доходів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-94

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Василенко С. М. 
Гідродинамічні режими одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними розподільними пристроями / С. М. Василенко, О. Б. Рогоза, М. О. Прядко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 107-108. - укp.

Проведено експериментальне дослідження одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними пристроями для розподілу рідини в об'ємі апаратів. Виділено чотири режими течії: стійкої течії, хвильовий, диспергований, граничний. Визначено граничну умову для задачі руху струменя на виході із щілинного розподільного пристрою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Щуровський О. В. 
Державне регулювання виробництва у системі формування стратегії розвитку підприємства / О. В. Щуровський // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 70-72. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проаналізовано економічну політику уряду України відносно промислових підприємств і вплив державного регулювання на їх господарсько-економічний розвиток.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)300-18

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Лагода Т. В. 
Дослідження фінансового становища підприємств кондитерської промисловості / Т. В. Лагода, Є. А. Герасименко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 72-74. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто основні показники, що характеризують фінансову діяльність підприємств кондитерської промисловості. Проаналізовано показники господарської діяльності та фінансового становища ЗАТ "Одеса".


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ОДЕ)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Руденко В. М. 
Дія кисню повітря як окисника в модельній системі D-глюкоза/гліцин / В. М. Руденко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 111-113. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Методом УФ-спектроскопії досліджено вплив кисню повітря на перебіг перетворень D-глюкози в модельній системі D-глюкоза/гліцин в діапазоні pH 3...13. Показано, що кисень повітря виявляє інгібуючий ефект в утворенні проміжних і забарвлених сполук у лужних розчинах досліджуваної системи. В кислих розчинах кисень повітря, навпаки, прискорює утворення основних проміжних продуктів - попередників забарвлених речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л84-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Сімахіна Г. О. 
Екологічні та медико-біологічні аспекти отримання сублімованих вуглеводовмісних продуктів / Г. О. Сімахіна, Л. Ф. Лаврушенко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 123-126. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Оцінено харчову і біологічну цінність, а також екологічну безпеку отриманих низькотемпературним способом за допомогою рідкого азоту сублімованих продуктів із традиційної і нетрадиційної сировини різних видів. Результати свідчать, що всі продукти містять широкий спектр важливих біокомпонентів, відповідають санітарним нормам якості харчових продуктів, тому можуть бути використані як для масового споживання, так і для профілактичних цілей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.022 + Л910.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Безпалько О. В. 
Економічна оцінка ефективності використання трудових ресурсів підприємства / О. В. Безпалько // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 20-22. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто різні погляди на економічну оцінку ефективності використання трудових ресурсів і вибір узагальнюючого показника. Проаналізовано взаємозв'язок між раціональним і ефективним використанням живої праці. Запропоновано методологічні підходи щодо комплексного аналізу ефективності трудових ресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)300

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Ковальчук І. В. 
Економічна оцінка основних методичних положень нової амортизаційної політики в Україні / І. В. Ковальчук // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 96-98. - укp.

Подано оцінку основних економічних положень нової амортизаційної системи, що впроваджена в Україні з 01.07.97 р. Проаналізовано доцільність застосування залишкової вартості основних фондів як бази нарахування амортизації, зроблено прогноз впливу нової амортизаційної системи на процес відтворення основних фондів підприємств харчової промисловості, зроблено висновки щодо основних положень нового методу нарахування амортизації.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Заїнчківський А. О. 
Економічне становище підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період / А. О. Заїнчківський, Г. А. Болдуй, Л. В. Момот // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 78-79. - укp.

Дані аналізу роботи підприємств ЗАТ "Укркондитер" у післяприватизаційний період показали, що приватизовані підприємства порівняно з державними мали менші витрати на 1 грн реалізованої продукції і вищу рентабельність виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мостенська Т. Л. 
Економічні передумови дії економічного механізму регулювання економіки в Україні / Т. Л. Мостенська, І. М. Болотіна // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 49-51. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)211

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Кириченко О. М. 
Експортний потенціал харчової промисловості України / О. М. Кириченко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 66-69. - укp.

Висвітлено стан зовнішньоекономічної діяльності харчової промисловості та структуру експорту продукції галузі за останні роки. Проаналізовано місце бартеризації в зовнішній торгівлі України, а також визначено умови збільшення експорту продукції харчової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.7 + У9(4УКР)843

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Михалевська Т. В. 
Застосування математичного моделювання та інформаційних технологій для фундаментального аналізу ринку цінних паперів / Т. В. Михалевська, А. О. Заїнчківський // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 88-89. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто актуальні питання фундаментального аналізу ринку цінних паперів на прикладі дисконтних облігацій з єдиним часом виплат. Розроблено математичну модель вибору стратегії споживача на ринку цінних паперів, що є основою загальної інформаційної технології рівновагового аналізу часової структури відсоткових ставок для державних облігацій різних видів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)262.59

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Савчук Ю. С. 
Зовнішньоекономічна діяльність агропромислового виробництва: стабілізація та розвиток / Ю. С. Савчук // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 101-103. - укp.

Запропоновано механізм збереження іноземних інвестицій в умовах економічної кризи.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-56 + У9(4УКР)8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Репіч Т. А. 
Комплексне оперативне управління обіговими активами підприємства / Т. А. Репіч // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 33-35. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Основну увагу приділено аналізу та управлінню оборотними активами підприємства. Різниця між поточними активами і пасивами становить фінансово-експлуатаційні потреби підприємства. Найбільш питому вагу в структурі обігових коштів хлібокомбінату мають виробничі запаси і борги дебіторів. Звільнені обігові кошти є важливим економічним і соціальним фактором.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290 + У9(4УКР)306

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Драган О. І. 
Комплексне перероблення сировини на м'ясокомбінатах / О. І. Драган // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 98-100. - укp.

Розглянуто проблеми раціонального використання вторинних видів сировини і комплексного перероблення сировини на підприємствах м'ясної промисловості. Проаналізовано питання удосконалення ціноутворення на вторинну сировину, а також на вироблену з неї продукцію.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Українець А. І. 
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів / А. І. Українець, І. М. Федоткін, І. С. Гулий // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 113-116. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Ісаєнко В. М. 
Математичне моделювання та оптимізація процесу гідролізу полісахаридів топінамбура / В. М. Ісаєнко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 117-119. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено математичні моделі кінетики процесу гідролізу полісахаридів топінамбура. Гідроліз здійснювали, використовуючи фізико-хімічну обробку екстракту з коренеплодів топінамбура. Побудовано чисельні аналоги цих моделей і встановлено їх адекватність реальним процесам. За допомогою ЕОМ встановлено оптимальні режими гідролізу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л662.962 + Л912.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського